Az Egyetemes Szeretet Útja

Az Egyetemes Szeretet Útja
Szerző: Láma Ngawang Rinpocse
Ár: 3500 Ft
Kötés: Füles kartonált
ISBN: 978-615-5495-43-4
Kiadó: MKKK
Oldalszám: 112
Megrendelem
Tudatunk eredendően tökéletes, azonban az alapvető jóság természetét jelenleg átmeneti jellegű szennyeződések fedik el. E szennyeződések között fő helyet foglalnak el a zavaros érzelmek, a tudat mérgei, melyek a gyűlölet, ragaszkodás, nemtudás, irigység és gőg. A belső ösvény gyakorlásával, melynek alapvető módszere a négy gondolaton való elmélkedés és a Szellem képzése (tibetiül: lodzsong), eltávolíthatjuk ezeket a szennyeződéseket, és megismerhetjük tudatunk igaz természetét, melynek alapja az egyetemes szeretet és a határtalan együttérzés.

A Négy gondolathoz tartozó tanítás és a Szellem képzésének itt tárgyalt ösztönző imája az, amelyben lényegi jókívánságokat fogalmazunk meg abból a célból, hogy minden lényt sikeresen segíthessünk a megvilágosodás szabad és boldog állapotába.


Őszinte köszönetünk Tiszteletreméltó Dordzse Lopőn Láma Ngawang Rinpocsénak, aki beavatott bennünket a belső ösvény gyakorlásának módszereibe, tanításával támasza és segítője sokunknak. Az ő melegszívű, ösztönző, gondoskodó jelenléte ma is velünk van. Váljon e könyv minden szava valamennyi érző lény javára.