A boldogság mint erőforrás

A boldogság mint erőforrás
Szerző: Deepak Chopra
Ár: 2200 Ft
ISBN: 978-963-5289-44-8
Kiadó: Édesvíz Kiadó (Budapest) , 2007
Megrendelem
"...az a boldogság, amely egy adott okból fakad, a nyomorúság egyik formája csupán, hiszen az adott okot bármely pillanatban elvehetik tőlünk."
A boldogság és a szomorúság a végtelen tudat két arca. Mindkettő mulandó, és egyik sem azonos veled, hiszen te nem a tudat egyik állapota vagy. Te maga a tudat vagy, amely ezeket az állapotokat kinyilvánítja. Ezért boldogságod kulcsát az azonosulás jelenti belső éneddel, amely túl van a negatív és pozitív fogalmán.
Amikor megérted valódi természetedet, kezdesz a maradandó boldogság forrásából élni, amely nem valamely konkrét okból fakad, hanem valódi belső öröm. Eltölti életedet a hatalom, a szabadság és a kegyelem.
Miért azonosulnál az óceán egy hullámával vagy egyetlen vízcseppel, amikor te vagy az egész óceán? Nem az óceán örökké változó viselkedésével vagy azonos, hanem vízneműségével. És ez a vízneműség nem változik. A védanta kinyilvánítja: "Ismerd meg azt az egyetlen dolgot, amelynek ismeretében minden mással tisztában leszel." Aki megismeri az Ént, az előtt ledőnek a világ korlátai.
Nem arról van szó, hogy pozitív hozzáállást kell magadra erőltetned. Nem is arról. hogy le kell ráznod magadról a szomorúságot, és boldogsággal kell felcserélned. Egyszerűen át kell lépned a kettősség világából a színtiszta lehetőségek mezejére, és a forrásodból merítve kell élned."